آشنایی با دستگاه دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED)
دستگاه شوک الکتریکی خارجی خودکار (AED)وسیله ای است که در مکان های شلوغ و پر ازدحام مثل مترو یا مراکز تفریحی و ورزشی و یا جاهایی که امکان وقوع ایست قلبی زیاد است قرار داده می شود و در موارد ایست قلبی شاهد در بزرگسالان و حتی برخی انواع ایست قلبی در کودکان با منشاء قلبی برای درمان اختلالات کشنده ریتم قلبی از جمله لرزش بطنی مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله بوسیله الکترود هایی به بدن بیمار متصل شده وضمن راهنمایی احیا گران بادستورات صوتی ریتم قلبی را آنالیز کرده ودر صورت نیاز شوک دادن یا ندادن را به احیا گر توصیه می کند.
مطالعات نشان می دهد که میزان بقاء بیماران پس از بکار گیری این وسیله بطور چشمگیری افزایش یافته است. در موارد ایست قلبی شاهد بهتر است از همان ابتدا از این وسیله در صورت وجود استفاده کرد. اما در موارد غیر شاهد ابتدا بایستی عملیات احیاء برای ۲ دقیقه صورت گیرد .
نحوه استفاده از AED (دفیبریلاتورخارجی خودکار) :
جعبه دستگاه را باز کرده آن را روشن کنید .دستورات صوتی دستگاه را اجراء کنید. الکترودها را به بدن بیمار وصل کرده و از بیمار فاصله بگیرید پس از تحلیل ریتم بر اساس راهنمایی وتوصیه دستگاه یا شوک توصیه می گردد که در این صورت بعد از اعمال شوک بلافاصله فشردن قفسه سینه را از سر بگیرید ویا شوک توصیه نشده وباید عملیات احیاء را ادامه دهید .
از این دستگاه در شرایط زیر استفاده نکنید :
الف) آب ، برف یا یخ ذوب شده
ب) وان حمام ،استخر یا جکوزی
ج) محلی که گاز قابل انفجار در هوای آن وجود دارد .
بدون دیدگاه.
دیدگاه خود را وارد کنید